19:00

Norrstrands IF

Referat: Västanviks AIF - Norrstrands IF

Äntligen !!!
Efter fem matcher utan seger där vi i några borde vunnit kom en riktig islossning i dagens match mot Norrstrand.
Då spelmotorn Darko var avstängd var man lite spänd på om det skulle lösas på ett bra sätt men det tog bara några minuter innan den saken kändes löst. Johan G o Per L tog den defensiva mittfältspositionen med Aleksandar framför och det var en riktigt bra lösning då Per som vanligt skötte det viktiga "skitjobbet" och Johan den spelfördelande uppgiften med Alex som offensivt hot med härlig löpvilja o alltid spelbar.
Johan G gjorde nog sin bästa match någonsin i Vaiftröjan och visade varför han rankades mycket högt bland distriktets spelare i sin ålder när han var pojklagsspelare. Bollvinnare o speluppläggare i samma person med tufft spel som denna gång aldrig var över gränsen med risk för varning. Per L kompletterade perfekt som vanligt med sitt defensiva slit och Alex visade upp en fantsastisk löpvilja o var alltid spelbar. Detta var den gyllene triangeln på mitten men övriga spelare visade också upp en fantastisk spelglädje med bra fart o fint passningsspel uppblandat med uppoffrande defensivjobb de gånger det behövdes.
Att det var taggat lag märktes också då pratet var mer markant än tidigare vilket gjorde att det blev mindre tveksamma ingripande i laget och bättre flow i spelet.
Vi tog som sagt tag i spelet direkt och hade redan första minuterna ett par halfarliga lägen innan vi får första stora chansen efter fem minuter då Micke rycker sig fri o skjuter men målisen parerar varpå Alex nickar med ny räddning som följd.
Minuten senare får Alex en ny fin chans men skottet smiter strax utanför. I 12:e minuten kommer nästa stora chans när Alex tar sig runt på hökanten o borde nog skjutit men han spelar in mot mitten där vi möter med ett skott som mv reflexräddar innan Milan smeker returen strax utanför. I 19:e minuten sliter sig Micke fri igen i högerläge men skottet smiter utanför bortre stolpen. Tre minuter senare ligger Johan bakom ett mönsteranfall som slutar med ett skott av Walfridsson som räddas på mållinjen.
I 23:e minuten kommer NIFs första chans efter ett vänsterinlägg som styrs mot mål men Branco rädar bollen vid stolproten.
Vis av tidigare matcher med överlägset spel o många chanser utan nätkänning sprider sig en oro på läktaren trots stort spelövertag men Hedström löser lite av nervknutarna. Han läser ett uppspel o bryter vid mittlinjen och via väggspel med Milan får han skottläge till vänster som han utnyttjar perfekt och äntligen sitter ettan.
Detta var verkligen på tiden o mycket välförtjänt.
Efter 40min får Micke ett bra läge till höger men skottet i burgaveln. Han följer upp med ett friläge efter fint pass från Alex men avslutet går mitt på målisen och returen får vi hand om men ytterligare en målmiss kommer. Bollen går dock till Micke igen o han nickar in centralt där Walfridsson bara har att nicka in bollen i tomt mål men nicken går i stolpen innan Walfridsson äntligen kan få in bollen imål.
2-0 i paus var i underkant men var ändå en trygg grund att stå på.
Andra halvlek startar med att Nif har mer av spelet o kommer fram i några halchanser innan vi kommer på att matchen inte är slut. Efter det kopplar vi ett stabilt grepp som vi aldrig släpper.
Andra halvleks målchansorgie startar i 53:e minuten när Hedström frispelar Alex som drar målvakten men kommer ur vinkel och inspelet i mitten tas om hand av försvarare. I 58:e minuten kommer till slut målet som mer eller mindre stänger matchen. Det är Johan som än en gång vinner en duell på mitten innan han slår ett smörpass i djupled som Micke sliter sig ren på o rullar elegant in bollen vid bortre stolpen. Fyra minuter senare är det dags igen när vi får se matchens anfall som börjar med en fantastisk crossboll från Milan till Micke på högerkanten. Micke löper upp o rullar in bollen centralt där nyinbytte Fredrik löpt sig ren o kan dunka in bollen i nättaket med stort jubel från läktaren som resultat (fotbollgodis).
Vi skapar i detta skede av matchen lägen i nästan varje anfall så man hinner inte beskriva mycket mer än målen för de kommer ganska tätt.
Nästa kom i den 71:a minuten o är nästan en repris på 4-0 när Alex får en boll på högerkanten och ser Fredrik än en gång komma ångande i mitten. Han serverar ett perfekt pass inåt som Frippe behärskat tar emot o enkelt rullar i nät.
Nu sitter man o ryser pöå läktaren över spelet som visas upp för det är sällan man hör så mycket spontana applåder o gillande röstintryck över spelet som i denna match.
I 77:e minuten kommer så sista spiken i kistan när Micke får ännu ett fint djupledspass från Fredrik (tror jag) och från lite vänsterläge rullar in bollen via målvakten vid bortre stolpen.
Vi har nu bytt in alla fem bänkspelare men trappar inte ner på offensiven så både Philip o Anton skaffar sig fina chanser att näta men målvakten fixar deras avslut innan Marco nickar fram bollen till Fredriks sista chans där dock försvarare hinner få en fot i vägen för skottet.
Norrstrand startade andra ganska bra men efter 3-0 var de ett slaget lag även om de fick några halvlägen men de tvekade i skottögonblicken när chansen fanns.
Som alla förstår gjorde vi en kanoninsats med härliga laginsatser från Branco längst bak (grattis till första nollan) till sista avbytare. Detta även om man har i åtanke att NIF hade en del spelare borta men vi hade också några riktigt tunga pjäser vid sidan så vi behöver inte be om ursäkt för det.
Som sagt en gedigen laginsats där några outsiders visade vägen i första för när vi hade missat en mängd chanser tidigare tog Hedström o Walfridsson tag i det hela och satte varsin balja.
Med farten i passningsspelet o löpviljan över hela plan som visades i denna match behöver vi inte skrämmas av nått lag i serien och vi har nu med marginal gjort näst mest mål i serien. Det var även en markant skillnad på pratet på plan mot tidigare matcher för nu hördes det hur man hjälpte varandra med tillrop etc.

Matchfakta: 6-0 (2-0)

1-0 32min Andreas H (Milan) Eget upplopp o väggspel med Milan avslutas med ett distinkt skott.
2-0 44min Jonas W (Micke) Efter några jättechanser nickar Micke in bollen till Jonas som efter nick i stolpen slår in bollen
3-0 58min Micke (Johan) Friläge efter smörpass av Johan
4-0 62min Fredrik (Micke) Milan cross till Micke som löper ner o slår in bollen centralt där Fredrik stormar fram.
5-0 71min Fredrik (Alex) Alex löper runt på högerkanten o friställer Fredrik mitt i målet.
6-0 77min Micke (Fredrik) Fin frispelning lite till vänster o nytt bra avslut vid bortre stolpen.